Puheenjohtajan pörinää

Joulu lähestyy ja koronamuunnokset leviävät Suomessa ja Euroopassa. Kesän aikana luultiin, että tästä viruksesta oltaisiin jo päästy, mutta mitä vielä. Uusia muunnoksia tulee ja aina vaan pahempana vaikuttavat ihmisten terveyteen.

Nyt annetaan jo kolmansia rokotteita virusta vastaan. Ja tätä kirjoittaessani hallitus lisäsi uusia rajoituksia koskemaan ravintoloita, kouluja ja rajavalvontaa. Vielä maassamme on asukkaita, jotka eivät ole ottaneet ensimmäistäkään rokotetta. Taudin hallinta on vaikeaa ja sairaaloiden tehohoitopaikat ovat täyttyneet potilaista.

Kaikesta tästä huolimatta, meidän on luotava uskoa tulevaisuuteen ja elämään tämän virusmuunnoksen kanssa. Politiikka jatkaa kulkuaan vaikka korona kuinka olisi mukana. Kokoontumiset on rajoitettu, mutta kokoukset voidaan kuitenkin pitää etäyhteyksillä, jotka ovat tulleet ilmeisesti jäädäkseen.

Kunnallisjärjestön nuija vaihtoi käyttäjää, kun luovutin viiden vuoden jälkeen sen Jukka Rossille. Yhdistyksemme jäsen Matias Kvist valittiin varapuheenjohtajaksi. Onnea molemmille valituille ja menestystä työssään. Aluevaalit ensi vuoden tammikuussa painavat päälle. Talkooporukkaa tarvitaan , siltä osin kuin tilaisuuksia voidaan pitää. Talkooporukka vähenee ja kiinnostus työtä kohtaan tuleekin olemaan uusien johtohenkilöiden tärkeä haaste. Millä saada ihmisiä kiinnostumaan vapaaehtoistyön tekemisestä sääolosuhteista piittaamatta.

Tämän vuoden viimeinen valtuusto pidettiin 13.12.2021 teams-välityksellä. Kokous oli pitkä ja monia puheenvuoroja käytettiin. Mikkelin ilmasto-ohjelmatyöstä käytiin äänestystä ainoastaan siitä, milloin hiilineutraaliuden saavuttaminen asetetaan tavoitteeksi. Päädyttiin äänestyksen jälkeen siihen, että vuosi 2035 on Mikkelin hiilineutraalisuustavoite.

Talouden osalta tehtiin päätös, että kaupungin johto esittää maaliskuun loppuun mennessä leikkaavan lisätalousarvion, jossa on kuvattu ne toimenpiteet, joilla ylijäämäinen tulos saavutetaan. Sekä asettaa sellaiset sitovat velvoitteet myös vuosille 2023-2025, joiden tulee olla kunkin vuoden osalta tulokseltaan positiivisia, ilman meneillään olevaa isoa omaisuuden järjestelyä. Tehtävä on ehkä virkamiesten osalta helppo, mutta miten puolueiden osalta. Tämä kaikki jää nähtäväksi ensi vuoden alkupuolelle.

Aluevaalit ovat siis ensi vuonna ja Etelä-Savon SDP:n vaalilistalla on 73 ehdokasta. Naisten osuus ehdokkaista on kiitettävän runsasta. 23.12.2021 tulee ehdokkaille numerot, jolloin lehti ym mainonta alkaa levitä äänestäjien tietoisuuteen. Aluevaaleissa äänestetään niistä arjen asioista, jotka on tutkitustikin suomalaisille kaikkien tärkeimpiä; terveydestä, hyvinvoinnista ja arjen turvallisuudesta.

Aluevaalien ennakkoäänestys on t 12-18.1 .22ja varsinainen äänestyspäivä 23.1 !!! Muistakaa äänestää!

Omasta ja yhdistyksen puolesta toivotan kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä Onnellista ja parempaa Uutta Vuotta 2022.