Puheenjohtajan pörinä

Mikkelin tilanne demarikentässä on aivan sekaisin. Tällä viikolla ilmoitti poliisi aloittavansa rikostutkinnan Jarno Strengellin tekemästä rikosilmoituksesta. Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että tässä vaiheessa tutkintaan liittyy kolme eri henkilöä kolmella eri rikosnimikkeellä. Tutkinnassa ovat kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus sekä väärennös.

Strengell on Mikkelin kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu. Hän on itse kertonut tehneensä rikosilmoituksen, kunnianloukkauksesta, vainoamisesta, työturvallisuusrikosta, painostamisesta ja asiakirjaväärennöksestä. Rikosilmoitukset liittyvät Mikkelin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Satu Taavitsaisen (sd.) esittämiin seksuaalirikossyytöksiin.  Strengell on kiistänyt syytökset. Länsi-Savon tietojen mukaan poliisilla ei ole menossa tutkintaa Strengelliä kohtaan.

Tämä vaikuttaa kaikkeen demarikentässä . Moni miettii puolueen vaihdosta ,ja joitakin vaihtoja on jo tapahtunut. Valtuustoryhmästä on eronnut yksi valtuutettu ja vaihtanut keskustan joukkoihin. 11 valtuutetun sijaan meillä on Mikkelissä enää 9 valtuutettua, kun valtuustoryhmä ei ole hyväksynyt Jarnoa takaisin ryhmään vaikka edustajakokous on niin päättänyt. Puolueen sääntöjä voidaan tulkita niin kuin jokainen niitä haluaa tulkita. Tämä on tällä hetkellä täällä meillä Mikkelissä käytäntö. Aika erikoista kun asiat on kuitenkin on hyväksytty puoluekokouksessa. Yksi ihminen voi saada koko kenttäväen sekä paljon muutakin sekaisin toiminnoillaan. Tämä yhden henkilön valta rapauttaa Mikkelin demarikentän. Valta kun on vain yksissä käsissä se vaikuttaa tiedonkulkua muille asiasta kiinnostuneille tai asiaosaisille.

Moni asia täällä Mikkelissä on aika erikoisessa tilanteessa tällä hetkellä. Kuten se , että Mikkelin kaupunginjohtajalle annettiin ”kenkää”, mutta hän kuitenkin hoitaa virkaa niin pitkään kuin uusi henkilö hänen tilalleen on löytynyt. Aika erikoinen ratkaisu, jonka vain kaupunginhallitus viisaudessaan päätti.
Sitten kun uusi henkilö johtoon saadaan, niin nykyinen kaupunginjohtaja siirtyy vielä vuodeksi konsultti tehtäviin Mikkelin kaupungin sisällä. Hakijoita avoimeen virkaan löytyi 13 , mutta kirjavasta joukosta ei ainakaan minun mielestäni löytynyt sopivaa, mutta ehkä valintaryhmä osaa sieltä etsiä potentiaalista johtajaa.

Vesilaitoksen johtaja siirrettiin myös toisiin tehtäviin ja hänen tilalleen nimitettiin väliaikaisesti Jouni Riihelä kaupunginkehitysjohtaja. Tämäkin vaikkakin väliaikainen sijaisuus on aika erikoinen toimenpide ja onnistuu vain Mikkelissä. Vesilaitoksen osalta ollaan vielä oikeusjuttujen takia hankalassa tilanteessa. Joudutaanko maksumieheksi ja jos joudutaan niin montako miljoonaa rapisee kassasta pois.

Eduskuntavaaleihin haetaan ehdokkaita. Tältä alueelta eli siis Kaakkois-Suomesta demariehdokkaita voi olla yhteensä 15. Piirihallitus valitsee ensin 13 ja täydentää syksyn kuluessa vielä kahdella paikalla.
Vaikka nykyiset haluavat jatkaa, niin silti uusille löytyy mahdollisuuksia. Halukkaat pitää löytyä puolueosastoista viimeistään 8.8.2022 mennessä, jotta piirihallitus voi seuraavana päivänä julkaista mukaanlähtijöiden nimet.